Jdi na obsah Jdi na menu

Gta IV

Pro Nika Bellice je to opustit Evropu, je to naděje a víra, že může uniknout své minulosti.

Pro jeho bratrance Romana je to vize, že společně s Nikem mohou najít štěstí v Liberty City, bráně do země příležitostí.

Když oba sklouznou do dluhů a jsou zataženi do zlodějského podsvětí právními podvody, zloději a sociopaty, zjistí, že realita je velmi odlišná od tohoto snu.

Liberty city je totiž městem, kde rozhodují pouze peníze a společenské postavení. Je rájem pro ty, kteří je mají a živou noční můrou pro ty, co je nemají.

Hlavní postava (za kterou hrajete), rus Niko Bellic, přijíždí do Liberty City za svým bratrancem Romanem, který vlastní taxislužbu v Brokeru.

Roman Nika do LC vlastně naláká, tvrdí mu, že si žije jako v pohádce, že má spoustu peněz, drahýh aut a krásných žen. Ve skutečnosti se zapletl s ruskou mafií a potřebuje Nikovu pomoc.

Niko ale přijíždí také proto, že někoho hledá a chce změnit svůj život, zapomenout na minulost. Když přijíždí, zjišťuje, že život v Americe je úplně jiný než Roman tvrdil, tvrdý a neúprosný. Začíná pomáhat Romanovi a taxislužba v Brokeru se tak stane jeho prvním domovem...

Rockstar staví GTA IV na tom, že příběh není pevně daný, svým chování ve hře tak zároveň ovlivňujete dějovou linku. Další revoluční krok v sérii Grand Theft Auto.



 

grand-theft-auto-iv-sniper.jpg